Poradna Arsenal 465

Autor: | Vloženo: 09.07.2014 000 09:23 | Témata: Poradna Arsenal 465

Doporučíte prosím nosič?

Dobrý den, mám tuto brašnu 465 a chtěl bych vás poprosit o nabídnutí nějakého kvalitního nosiče. Ovšem mám menší problém a to ten, že mám kotoučové brzdy. Většina nosičů je pouze na V-brzdy. Samozřejmě se k těmto nosičům dá zakoupit redukce, ale nějak mne to neoslnilo.

Měl jsem nosič Arsenal art 001 a abych byl schopný nosič zachytit ke kolu tak jsem musel použít redukci na obě dvě strany. Bohužel i tak jsem měl co dělat abych nosič na kolo uchytil. (dle mého bych potřeboval vyšší - nosná část nosiče byla moc blízko u kola).

Použil jsem tedy redukce na obě dvě strany. Nosič pevně držel. Bohužel při jízdě, kdy jsem jel v mírném (opravdu v mírném) terénu tak se vše rozhrkalo a jedna redukce se neustále povolovala a druhá redukce na druhé straně se pod tíhou brašny ohýbala a hrozilo,že se redukce zlomí vejpůl. Je pravda,že jsem byl plně naložen a brašna nějakou váhu měla...

Jsem technik a dovolím si tvrdit,že chyba je opravdu v konstrukci (nástavcích=redukcích) a ne moji špatnou montáží. Dále jsem sice měl plně naloženo, ale myslím si,že deklarovanou nosnost 25kg jsem nepřešvihl.

Doporučil by mne prosím někdo lepší nosič, který bude kvalitnější, vyšší, více odolnější a hlavně dělán přímo pro kotoučové brzdy bez nějakých redukcí či nástavců? Děkuji za jakékoliv rady.

  • e-sportshop.cz

    e-sportshop.cz

    9. července 2014

    Dobrý den

    našel jsem nosič na kolo s kotoučovými brzdami viz. odkaz
    http://www.saeshop.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karlos

      9. července 2014 - Karlos

      Děkuji za tip. Takže tenhle nosič můžu použít i pro kotoučové brzdy aniž bych využil redukce? Na stránkách píšou, že výškově stavitelný pro 26" - 29" kola. Pokud mám kolo 22´´ tak ho mohu také využít? Bude pasovat? V tomhle trochu tápu a nějak nevím jaký zvolit.


  • David Hátle

    David Hátle

    9. července 2014

    Doporučujeme model nosiče SPORT ARSENAL art.217
    TEN JE PŘÍMO NA KOTOUČOVÉ BRZDY A ZATÍM NAŠI MECHANICI NENARAZILI NA ŽÁDNÝ TECHNICKÝ PROBLÉÉM U KOL, NA KTERÝ TENTO NOSIČ MONTOVALI

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karlos

      9. července 2014 - Karlos

      Dobrý den, ano, o tomhle nosiči jsem také uvažoval. Snad to je jediný, který je opravdu dělaný přímo na kotoučové brzdy. Jenže z popisu u produktu jsem si nebyl sto procent jistý zda je to opravdu pro kotoučové bzrdy a nebo to je jen klasický nosič ke kterému jsou v balení dodávaný i redukce. Ke klasickým nosičům se redukce musí dokupovat. Dále u popisu nosiče je poznámka, že je pro rámy 26´´-29´´. Já mám rám 22´´ a nevím zda tento nosič je pouze pro rámy 26-29´´ a nebo je to myšleno tak,že je třeba pro klasické rámy, ale že se dá v případě nutnosti nastavit až na rámy 26-29´´ ?


  • Jiří Feistner

    Jiří Feistner

    9. července 2014

    Dobrý den,

    navštivte i s kolem slušný servis a prodejnu, kde se mechanik podívá na specifikaci a vybere správný nosič. Také si ho nechte odborně namontovat.
    Pokud jste s Prahy a máte to k nám daleko doporučím Vám solidní servis u Vás

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karlos

      9. července 2014 - Karlos

      Dobrý den, pokud budete tedy laskav a doporučíte mne nějaký kvalitní servis kolem Pardubic (Chrudimi) tak budu rád. Stavil jsem se v pár menších cykloprodejnách, ale tam nemají všechny nosiče skladem. Jinak co se týká nosiče tak ten si chci na kolo dávat pouze když ho budu potřebovat. Na kole jezdím i v terénu a myslím si,že by nosič více trpěl a hlavně i vzhled kola s nosičem není nic moc :) Takže si nosič chci montovat pouze jen když ho budu potřebovat (cca 3x ročně). Jsem technik a tyhle montáže mne nedělají problém. Nosič, který jsem měl zapůjčený jsem namontoval správně. Bohužel jakmile je tam spousta věcí na víc (redukce) tak to tím pádem i více trpí. Kdybych měl nosič bez redukcí tak samozřejmě na kole drží lépe a to,co se mne stalo se nestane. Jezdil jsem nyní 3dny na výletě a jedna redukce se mne ohla a druhá se neustále povolovala. Bylo to tím, že brašna byla plně naložena a tím,že jsem jezdil mírnější terén a kolo "drncalo" (spoje=redukce byly hodně namáhané) .. a ono 200km udělalo své... Spíše jsem tento dotaz dával abych měl nějaké informace od uživatelů, kteří nosiče opravdu používají. Jeden pán mne tu doporučil nosič art.217 ale tam zase píšou,že to je pro rámy 26´´-29´´. Já mám 22´´


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.